Προσκυνητές από την ενορία της Αγίας Τριάδος Δράμας επισκέφτηκαν την Ενορία του Αγίου Νικολάου.

Την Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας επισκέφθηκε, την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, ομάδα προσκυνητών από την ενορία Αγίας Τριάδας Δράμας με επικεφαλής τον π. Φίλιππο Μπενάζη.
Οι προσκυνητές έφθασαν στη Σιάτιστα το μεσημέρι, από την Ιερά Μονή Γενεθλίου Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς, όπου εκεί προσκύνησαν και στον τάφο της νεοφανούς Αγίας Σοφίας.
Την ομάδα των προσκυνητών καλωσόρισε και φιλοξένησε ο προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βασιλείου. Ο π. Βασίλειος με τους ταξιδιώτες ξεναγήθηκαν στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής από τον περιγραφικότατο εθελοντή ξεναγό Ιωάννη Μπατσή.
Στη συνέχεια οι προσκυνητές επισκέφθηκαν το Ενοριακό κέντρο του Αγίου Νικολάου, όπου τους προσφέρθηκε ένα μικρό κέρασμα και ο π. Βασίλειος τους μίλησε για τη αδιάλειπτη μελέτη του λόγου του Θεού, για την φιλάνθρωπη μετάνοια και τη μεγάλη και αρνητική και καταστροφική επίδραση των αμαρτωλών θεαμάτων, από όπου κι αν προέρχονται (τηλεόραση, internet κλπ).
Λίγο πριν την αναχώρησή τους, ο συνοδός Ιερέας π. Φίλιππος αντάλλαξε με τον π. Βασίλειο μικρά δώρα και ο π. Βασίλειος έδωσε ως ευλογία σ’ όλους τους προσκυνητές από μία μικρή εικόνα με τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.