Πανηγυρικά τίμησε την Θεοτόκο και Μητέρα του Θεού η Ενορία του Αγίου Νικολάου στη Σιάτιστα

Την Παρασκευή 15 Αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Σιάτιστα.

Την παραμονή τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον οποίο τέλεσε ὁ Πρωτοσύγκελλος τῆς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος μαζί με τους Ιερείς της ενορίας, πρωτοπρεσβυτέρους π. Βασίλειο Βασιλείου και π. Νέστορα Γκουρομίσιο. Στο τέλος ομίλησε επικαίρως ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, λειτούργησε ο προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Βασιλείου, παρουσία πλήθους πιστών, που με πίστη, ευλάβεια και σεβασμό προς το πρόσωπο της Παναγίας μας προσήλθαν να τιμήσουν τη Μητέρα όλων μας, συμψάλλοντας και συμπροσευχόμενοι προς την Παναγία. Κατά τη Θεία Κοινωνία κοινώνησαν σχεδόν όλοι οι πιστοί όσοι ευρίσκονταν στον Ιερό Ναό.

Λίγο πριν την Θεία Κοινωνία, ο π. Βασίλειος ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου, η οποία αναφερόταν στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Παναγίας.

Ακολουθεί η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ 1 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ 2 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ 3 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ 4

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.