Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος του ιαματικού στην πόλη της Σιάτιστας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Μπούρινος», εόρτασε τον προστάτη του Άγιο Παντελεήμονα, στο εξωκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος, που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από το καταφύγιο του Συλλόγου, στο όρος Βούρινος.
Τον πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσαν οι Ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας π. Βασίλειος και π. Νέστορας, οι οποίοι ευλόγησαν κατά την αρτολκασία και τους άρτους που πρόσφεραν τα μέλη του Συλλόγου.
Μετά την αρτοκλασία έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος γύρω από τον Ναό.
Στον εορτασμό παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσαμπαρλής, η πρόεδρος το ορειβατικού συλλόγου κ. Άννα Μπατσή, ο Έφορος Αναβάσεων, Χιονοδρομίας & Αναρρίχησης κ. Τσίτσας Θεόδωρος, πολλοί ορειβάτες, φίλοι του συλλόγου και πιστοί που ευλαβούνται τον ιαματικό Άγιο Παντελεήμονα.
Ανήμερα της εορτής η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού. Ανέφερε με λίγα λόγια το βίο και το μαρτύριο του Αγίου Παντελεήμονα και στην συνέχεια ανέλυσε την αρετή της φιλαλήθειας, παίρνοντας αφορμή από τους Αγίους, που ομολόγησαν την αλήθεια με μεγάλη ευκολία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας, «Ο Άγιος Παντελεήμων», τέλεσε αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονος, προστάτη του Συλλόγου, και υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου.
Στον εορτασμό παρευρέθησαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς και πολλοί αιμοδότες. Σε όλους τους εκκλησιαζομένους προσφέρθηκαν γλυκά από τον Σύλλογο.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.