Προσκυνητές από την Βασιλική Καλαμπάκας επισκέφθηκαν την Ενορία του Αγίου Νικολάου

Την Ενορία του Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, ομάδα προσκυνητών από την Βασιλική Καλαμπάκας, με επικεφαλής τον Ιερέα π. Σωτήριο Χαρίση.
Τους προσκυνητές καλωσόρισε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βασιλείου και τους ξενάγησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ομιλώντας τους επίκαιρα για την Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Στη συνέχεια οι προσκυνητές επισκέφθηκαν το Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Νικολάου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλες τις δραστηριότητες που γίνονται εκεί, καθώς και τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».
Ο π. Βασίλειος τους μίλησε για τη σύγχρονη χαμηλή πνευματική κατάσταση των πιστών, για τη μεγάλη και καταστροφική επιρροή της τηλεοράσεως, για τη δειλία και την αβουλία καθώς και την απουσία του θάρρους των χριστιανών, για την αρετή της ελεημοσύνης και την άσκηση της φιλανθρωπίας, παίρνοντας αφορμή από την σημερινή οικονομική κρίση και άλλα πολλά.
Οι κυρίες και οι κοπέλες της ενορίας πρόσφεραν στους επισκέπτες καφέ, γλυκά και αναψυκτικά.
Στη συνέχεια ο εθελοντής ξεναγός κ. Χρήστος Καρακουλάκης τους ξενάγησε στον Ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, αναλυτικά και λεπτομερώς επί των αγιογραφιών του Ναού, του περίτεχνου ξυλόγλυπτου τέμπλου και του χώρου παραπλεύρως του Αγίου βήματος, που σύμφωνα με την τοπική παράδοση χρησιμοποιείτο ως Κρυφό Σχολειό κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας.
Επισκέφθηκαν ακόμη και την παραδοσιακή επισκέψιμη κατοικία της κ. Τατιανής Τσιότσιου – Ντέρου.
Οι προσκυνητές έφυγαν κατενθουσιασμένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις. Υποσχέθηκαν, επίσης, ότι σύντομα θα επισκεφθούν ξανά την πόλη της Σιάτιστας, που τόσο τους γοήτευσε με τον ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, την επισκέψιμη παραδοσιακή κατοικία, με το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου και με την ζεστή φιλοξενία των ενοριτών.

 

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.