Η Απόδοσις της εορτής του Πάσχα στην Ενορία του Αγίου Νικολάου

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2014, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου εορτάσθηκε η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, η τελευταία ημέρα της Πασχαλίου περιόδου αυτού του έτους.
Για την εορτή αυτή τελέσθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου 2014, το βράδυ, αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος, στο κοιμητήριο, από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα και με τη συμμετοχή του πιστού λαού, οι οποίοι απόλαυσαν την χαρά, την ευφροσύνη, την αγαλλίαση και την δύναμη, η οποία πηγάζει από την Ανάσταση του Κυρίου.
Η Ακολουθία της ημέρας είναι όμοια με την Ακολουθία που έγινε το βράδυ της Αναστάσεως και τις επόμενες ήμερες της Διακαινησίμου. Την ημέρα αυτή κάθε χρόνο ψάλλετε για τελευταία φορά το «Χριστός Ανέστη».
Σύμφωνα με την παράδοση των τελευταίων χρόνων, στο τέλος της ακολουθίας του όρθρου, με το λάβαρο της Αναστάσεως να προπορεύεται, οι Ιερείς κρατώντας το Ιερό Ευαγγέλιο και την εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου, με τους πιστούς ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη», έκαναν περιφορά ανάμεσα στα μνήματα και τον ιερό Ναό. Στο οστεοφυλάκιο, με εμφανή τα οστά των κεκοιμημένων, έγινε στάση όπου εψάλη το δοξαστικό του όρθρου «Αναστάσεως ημέρα…» και το «Χριστός ανέστη» από όλους τους πιστούς.
Στη συνέχεια τελέσθηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.