Η Ενορία του Αγίου Νικολάου πανηγύρισε στο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τιμήθηκε και εφέτος στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου των οδηγών, το διήμερο 8 και 9 Μαΐου 2014.
Επίκεντρο των εορτασμών ήταν το εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στη Γεράνεια, το οποίο χτίστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα. Είναι τρίκλιτη βασιλική με υπερυψωμένο γυναικωνίτη.
Την παραμονή της εορτής του Αγίου Χριστοφόρου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία από τους Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα.
Το πρωί της εορτής εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, από τους πρωτοπρεσβυτέρους π. Βασίλειο και π. Νέστορα.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Βασίλειος, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορτάζοντα κατά την αυτή ημέρα προφήτη Ησαΐα και το γεγονός του ερχομού του Ιησού Χριστού στη συναγωγή της Ναζαρέτ, και της αναγνώσεως από τον Ιησού μίας περικοπής από το βιβλίο του Ησαΐου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε περιφορά της Αγίας εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου γύρω από τον Ιερό Ναό. Στη συνέχεια έγινε αρτοκλασία στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, η οποία ήταν προσφορά των οδηγών της Σιάτιστας στον προστάτη τους Άγιο Χριστοφόρο.
Ο π. Βασίλειος ευχήθηκε σε όλους, να τους προστατεύει ο Άγιος Χριστοφόρος σε όλα τους τα ταξίδια.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.