Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου 1821 στην πόλη της Σιάτιστας.

Το εορταστικό πρόγραμμα άρχισε με τον γενικό σημαιοστολισμό όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από την παραμονή των εορταστικών εκδηλώσεων.
Την Δευτέρα 24 Μαρτίου οι μαθητές όλων των σχολείων της πόλης απέδωσαν τιμές στο Ηρώο των πεσόντων στην πλατεία Διοικητηρίου και κατέθεσαν στεφάνια για τη μνήμη των ηρώων.
Ανήμερα της εορτής Τρίτη 25 Μαρτίου 2014 το πρωί έγινε χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και τη μπάντα του Δήμου να παίζει εμβατήρια και ακολούθησε έπαρση της σημαίας από το Δήμο.
Στους δύο Ενοριακούς Ναούς της πόλης, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου και στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος με τους ιερείς της πόλης, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου τέλεσε την δοξολογία παρουσία των Δημοτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Αστυνομικών αρχών, των μαθητών και μαθητριών όλων των εκπαιδευτηρίων της πόλης και του λαού.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Τσουμής καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.
Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου, από τη Δήμαρχο Βοϊου κ. Παναγιώτα Ορφανίδου, τον κ. Βασίλειο Πάτρα εκπρόσωπο της Περιφέρειας, τον κ. Ναούμ Τσιαούση Πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας, εκπρόσωπο του Αστυνομικού τμήματος Σιάτιστας και εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης.
Τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και η φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε τον Εθνικό ύμνο.
Μετά την δεξίωση στο Δημοτικό κατάστημα ακολούθησε η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.
Την παράσταση, έκλεψαν οι μικροί μαθητές των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών με τις παραδοσιακές στολές και την παρέλασή τους.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.