Το κοινωνικό έργο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας – «Οι πολλοί μπορούν να βοηθήσουν τους λίγους»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Μάρτιος 2014

Αγαπητοί μας ενορίτες,

Χαίρομαι κάθε φορά που επικοινωνώ μαζί σας για θέματα αλληλοβοήθειας. Είναι γνωστό σε όλους ότι η οικονομική κρίση συνεχίζεται αμείλικτα στην ελλαδική κοινωνία.

Είμαι επίσης και στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι από το ξεκίνημα του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας του Αγίου Νικολάου και του Ταμείου Δανεισμού, που δραστηριοποιούνται από χρόνια, το χρηματικό ποσό που έχει διατεθεί, έχει ξεπεράσει τις 600.000 €. Αυτό είναι μία πραγματική ευλογία, που έχει ανακουφίσει αρκετούς ενορίτες μας, και όχι μόνο.   

Ακόμη χαίρομαι για την ανταπόκριση, που έχει και η προσπάθεια για τη στήριξη του Ενοριακού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Έχουν προσφερθεί δωρεάν περισσότερα από 4.500 κιλά σε 500 περιπτώσεις, τα δύο τελευταία χρόνια.  

Πιστεύω ότι όλοι το γνωρίζετε ότι, με τη σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών στην περιοχή της Γεράνειας, τοποθετήθηκαν κάποια κιβώτια – καρότσια στα σουπερμάρκετ, με σκοπό να συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη οικιακής χρήσεως. Ό, τι συγκεντρώνεται, προσφέρεται δωρεάν στις άπορες οικογένειες.

     Ο Λόγος του Θεού λέει: «Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε και ούτως αναπληρώσατε τον νόμον του Χριστού». (Γαλ. Στ΄ 2)  Βοηθείστε ο ένας τον άλλο, αυτό είναι εκπλήρωση του νόμου του Χριστού.

Από σας ζητώ να ενημερώνετε τα μέλη των Επιτροπών, της Ενορίας και του Φιλοπτώχου Ταμείου, για οικογένειες που έχουν πραγματικές ανάγκες, με σκοπό να τους συνδράμουμε, όσο μπορούμε περισσότερο. 

Εύχομαι, να ευλογεί ο πανάγαθος Θεός τις οικογένειές σας. 

Μην ξεχνούμε, πως:

Η αρετή της ελεημοσύνης έχει ακόμη τη θέση της στις καρδιές μας.

 Το σύνθημά μας είναι:   

 

«Οι πολλοί μπορούν να βοηθήσουν τους λίγους»

 

Για τις Επιτροπές της Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας,

την Εκκλησιαστική και του Φιλοπτώχου Ταμείου

Ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Λ. Βασιλείου

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.