Οι Μαθητές της Ε’ τάξεως του Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Κάνοντας πράξη τη βιωματική μάθηση, οι μαθητές της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, μαζί με τον δάσκαλό τους κ. Γεώργιο Τζημούρτα, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, επισκέφτηκαν τον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, για να γνωρίσουν από κοντά, πώς είναι ο Ιερός Ναός στο εσωτερικό του, αντλώντας έτσι τη μάθηση μέσα από την προσωπική εμπειρία.

Την παρουσίαση του εσωτερικού χώρου του Ιερού Ναού έκανε ο προϊστάμενος του Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βασιλείου.

Ο Ιερέας τους μίλησε για τον πρόναο, για τον κυρίως Ναό, τα προσκυνητάρια, τις τοιχογραφίες – Αγιογραφίες, τον τρούλο με τον παντοκράτορα Ιησού Χριστό, τον άμβωνα, τον δεσποτικό Θρόνο, το τέμπλο, τις εικόνες του τέμπλου, το δωδεκάορτο, καθώς και για τα βιβλία που χρησιμοποιούν οι ιεροψάλτες. Τα παιδιά έδειξαν πολύ ενδιαφέρον και απηύθυναν ερωτήσεις, στις οποίες απάντηση ο Ιερέας.

Μετά το πέρας της παρουσίασης οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ενοριακό Κέντρο και ο Ιερέας τους πρόσφερε ως ευλογία το Περιοδικό «Τα Κρίνα». Ο δάσκαλός τους κ. Γ. Τζημούρτας ευχαρίστησε τον Ιερέα για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του εσωτερικού χώρου του Ναού και υποσχέθηκε να έλθει ξανά με τα παιδιά, για να γνωρίσουν από κοντά και το Άγιο Βήμα.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.