Δύο χρόνια Ενοριακό Κοινωνικό Παντοπωλείο Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

1Αγαπητοί μας,

   Μετά από δύο ετών συλλογική συνεργασία όλων των ευαισθητοποιημένων πιστών της ενορίας μας, βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να εκφράσω τις ευχαριστίες μου καθώς και των μελών των επιτροπών, της Εκκλησιαστικής και του Φιλοπτώχου Ταμείου, προς όλους εκείνους που βοήθησαν στη συγκέντρωση τροφίμων για τις δυσκολεμένες οικογένειες.  

Είναι σε όλους γνωστό ότι, από τα μέσα του Ιανουαρίου του 2012, δύο ολόκληρα έτη από τότε, οι Επιτροπές της ενορίας μας ξεκίνησαν μία προσπάθεια συγκεντρώσεως τροφίμων για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκες. Οι περισσότεροι ενορίτες μας έδειξαν πολλή προθυμία.

          Τη χρονιά 2013 συγκεντρώθηκαν 2.356 κιλά τροφίμων, τα οποία μοιράσθηκαν σε 265 περιπτώσεις. Όλη τη χρονιά, συγκεντρώθηκαν αυτά τα τρόφιμα και άλλα είδη οικιακής χρήσεως, στα κιβώτια που έχουν τοποθετηθεί στα καταστήματα τροφίμων της ενορίας μας, τους ιδιοκτήτες των οποίων ευχαριστούμε πολύ. Από τη αρχή της προσπάθειας αυτής μέχρι σήμερα συγκεντρώθηκαν 4.263 κιλά τροφίμων που μοιράσθηκαν σε 472 περιπτώσεις.

Η προσπάθεια ενισχύσεως των δυσκολεμένων συμπολιτών μας δεν θα σταματήσει μέχρις ότου ξεπερασθούν τα προβλήματα. Ο φιλότιμος αγώνας μας, για την αξιοπρεπή επιβίωση όλων των οικογενειών της ενορίας μας, δεν θα πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Η ανεργία συνεχίζεται, η έλλειψη άλλων πόρων συνεχίζεται, το κρύο του χειμώνα είναι αρκετό, οι ασθένειες και άλλα πολλά δυσκολεύουν υπερβολικά πολλούς συνανθρώπους μας. Η αγάπη, όμως, και η οργανωμένη φιλανθρωπία προς τον πλησίον μας, είναι ικανή να επουλώσει τις οποιεσδήποτε πληγές.

Επειδή αρκετοί από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δυσκολεύονται, διστάζουν να προσέλθουν για να βοηθηθούν, και επειδή οι Επιτροπές δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει όλες αυτές τις περιπτώσεις, όποιος γνωρίζει μία τέτοια οικογένεια, ας ενημερώσει τους Ιερείς της ενορίας μας ή τα μέλη των Επιτροπών, για να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.

Το φιλότιμο των χριστιανών δεν πέθανε. Η αγάπη για τους διπλανούς μας συνεχίζει να υπάρχει. Η αρετή της ελεημοσύνης έχει πάντοτε την καλύτερη θέση στις καρδιές μας.

Το σύνθημά μας είναι: «Οι πολλοί μπορούν να βοηθήσουν τους λίγους»

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή και η Επιτροπή του Φιλόπτωχου Ταμείου

της Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

 

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.