Χριστούγεννα στην Ενορία του Αγίου Νικολάου

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η εορτή των Χριστουγέννων, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου στη Σιάτιστα, την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013.

    Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013, τις πολύ πρωινές ώρες, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ, μετά την Ακολουθία του Όρθρου εψάλησαν οι Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων, οι οποίες περιέχουν Ψαλμούς, τροπάρια, Προφητείες, Αποστολικά και Ευαγγελικά αναγνώσματα, αναφερόμενα στην Μεγάλη Εορτή της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού.

    Ανήμερα της εορτής, οι πιστοί παρευρέθηκαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, για να τιμήσουν το γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων τέλεσαν  οι Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειος και π. Νέστορας.

Ο εφημέριος της Ενορίας π. Βασίλειος ανέγνωσε την Εγκύκλιο των Χριστουγέννων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου, με την οποία εξήγησε την αιτία της Θείας επισκέψεως του Θεού στον κόσμο το δικό μας. «… Ο Θεός με την ενανθρώπησή Του, γράφει ο Σεβασμιώτατος, φανέρωσε σε μάς πόσο μας αγαπά. Πόσο μας υπολογίζει. Μας φανέρωνε το μέτρο της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου. Μας φανέρωσε το νόημα και τον προορισμό της ύπάρξεώς μας. Γι’ αυτό το λόγο, το πρόσωπο του ενανθρωπήσαντος Υιού και Λόγου του Θεού, έγινε και παλαιότερα και σήμερα, ο στόχος της πιο ανελέητης πολεμικής. Έγινε αντικείμενο χλευασμού και ειρωνείας. Εκτοξεύτηκε εναντίον του, όλη η χυδαιότητα απίστευτων ανθρωπαρίων. Τρόμαξαν μπροστά στην ελευθερία, που χαρίζει ο Θεός στον άνθρωπο! Ένας τόσο ελεύθερος άνθρωπος, δεν φοβάται τυράννους. Βάλθηκαν, λοιπόν, να αμφισβητήσουν και να καταστρέψουν αυτό το μέτρο της ανθρωπίνης αξίας, για να μην ξυπνήσουν οι δούλοι και αναζητήσουν την ελευθερία τους…»

 

Ακολουθεί η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 01 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 02 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 03 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 04

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.