Πρωτοχρονιά 2014

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014, η κατά σάρκα Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του ουρανοφάντορος, καθώς και η είσοδος εις τον νέον ενιαυτό της χρηστότητος του Κυρίου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάουτελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου από τους ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Μετά την Θεία Κοινωνία ο π. Βασίλειος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας χρονιάς, όπου μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος μας καλεί «…να αγωνιστούμε να διώξουμε από τις καρδιές μας και τη ζωή μας τα έργα του σκότους και να γίνουμε άνθρωποι φωτεινοί, αποφεύγοντας ό, τι λερώνει την καρδιά και το σώμα μας και με πολλή προθυμία να κάνουμε ό, τι είναι σύμφωνο με το θέλημα του Θεού…»

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2014.

Την παραμονή, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και της αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια μετέβη στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, όπου παρουσία των Ιερέων π. Βασιλείου και π. Νέστορος, των Ιεροψαλτών, των παλαιών και νέων Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, και του πιστού λαού, ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιττα και ευχήθηκε στους παρισταμένους αυτά που εύχεται η Εκκλησία μας, όπως ανέφερε: «την εσπέραν πάσαν, να είναι Τελεία, Αγία, Ειρηνική και Αναμάρτητη. Εάν μας την χαρίσει ο Θεός, τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής μας να τον διέλθωμεν εν ειρήνη και μετανοία. Και όταν θα έλθει αργά ή γρήγορα η λήξη του χρόνου της ζωής μας, να είναι χριστιανά τα τέλη μας, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά και προπαντός να έχουμε καλή απολογία ενώπιον του βήματος του Θεού. Καλή χρονιά και ευλογημένη!»

      Στον εορτάζοντα εφημέριο της ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Βασίλειο ευχήθηκε: «ο χρόνος της ζωής του να είναι μια διαρκής συνάντησή του με τον ζώντα Θεό, μια μαρτυρία του Ιησού Χριστού μέσα στη ζωή του κόσμου, ένα φως που θα φωτίζει την πορεία της ζωής των ανθρώπων στη Βασιλεία του Θεού, γιατί έτσι θα καταξιώσει και εκείνος τη δική του τη ζωή και θα είναι ένα σημείο της παρουσίας του Θεού ανάμεσά σας, σημείο που εάν μεν σας βοηθήσει στην πορεία σας και το αξιοποιήσετε, θα είναι ευλογία, αλλά αν δεν το αξιοποιήσετε, θα είναι έλεγχος».

     Ακολουθεί η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου.

Ο ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2014 (1) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2014 (2) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2014 (3)

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.