Αγιασμός και έναρξη της νέας Κατηχητικής και Ιεραποστολικής χρονιάς 2013 – 2014 στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Με την χάρη του Θεού και την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την προσεχή Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 άρχισε η νέα Κατηχητική και Ιεραποστολική περίοδος της Εκκλησίας μας.

Στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας την Κυριακή το πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία, ο Ιερέας π. Βασίλειος διάβασε στο εκκλησίασμα την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, για την έναρξη του νέου Κατηχητικού έτους. Στη συνέχεια μέσα στο Ναό τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου, καλωσόρισε τα παιδιά και παρότρυνε τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά στις κατηχητικές συνάξεις. Στην έξοδο από τον Ναό μοιράστηκε και το πρόγραμμα για τις ώρες λειτουργίας των συνάξεων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος υποδέχθηκε στο Μητροπολιτικό μέγαρο τους Ιερείς των Ενοριών της Μητροπόλεως, που είναι υπεύθυνοι για το κατηχητικό έργο, μαζί με τους κατηχητές και τις κατηχήτριες, τους οποίους εκείνοι πρότειναν.

Μετά την τέλεση του Εσπερινού, που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιακώβου, που βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου, ο ποιμενάρχης δεξιώθηκε τους Ιερείς και τους κατηχητές στη μεγάλη αίθουσα υποδοχής. Εκεί δια μακρών αναφέρθηκε στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας και έδωσε τις σχετικές οδηγίες για τη διακονία της κατηχήσεως. Στο τέλος αφού ευλόγησε τους παρόντες, ενεχείρισε τα Ενταλτήρια Γράμματα στους κατηχητές.

Ακόμα τους ενημέρωσε, ότι αυτό το Εκκλησιαστικό έτος θα είναι το έτος της Κατήχησης για τη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης και τους ζήτησε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή.

 


This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.