Ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας στη Σιάτιστα

ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος 15 Αυγούστου 2013, η Κοίμηση της Θεοτόκου, στο ιστορικό Ιερό παρεκκλήσιο της Παναγίας, στη γραφική πόλη της Σιάτιστας, τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της Εορτής.

Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ 03α 02 03 04

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τους Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα, παρουσία των πιστών της Ενορίας που ευλαβούνται και προσφεύγουν στην Μητέρα του Θεού.

05 06 07ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥΑνήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε πανηγυρική  Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Βασίλειο στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται απέναντι από το Ιερό παρεκκλήσιο της Παναγίας, λόγω της μικρής χωρητικότητας του παρεκκλησίου.

08 09

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Βασίλειος ανέγνωσε στους πιστούς την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, που απέστειλε προς τον Ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό, για την εορτή της Παναγίας.

10

Ακολουθεί η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιατίστης κ. Παύλου:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 3ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.