Πανηγύρισε το εξωκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος στο βουνό Βούρινος

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, στο όμορφο καταπράσινο βουνό του Βούρινου, πανηγύρισε το εξωκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος.

Το απόγευμα οι Ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, π. Βασίλειος και π. Νέστορας, ανέβηκαν στο βουνό για να τελέσουν τον πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ευλόγησαν και τους άρτους, που προσέφερε ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Μπούρινος».

Κατόπιν ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονος γύρω από τον Ναό.

Στην ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν η Δήμαρχος Βοΐου κ. Παναγιώτα Ορφανίδου, δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου και πολλοί πιστοί.

Στο τέλος των ακολουθιών ο Σύλλογος πρόσφερε ένα μικρό κέρασμα σ’ όλους τους παρευρισκομένους.

Την επιμέλεια και τον ευπρεπισμό αυτής της εκκλησίας, έχει ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Βούρινος».

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας: ο «Άγιος Παντελεήμων», προς τιμήν του προστάτη τους Αγίου πρόσφεραν τους άρτους για την αρτοκλασία και επίσης πρόσφεραν ένα μικρό κέρασμα σ’ όλους τους πιστούς.

Την ίδια ημέρα, μετά την αρτοκλασία, η ενορία του Αγίου Νικολάου τέλεσε και το εξαμηνιαίο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Δημητρίου Μάνιου, πρώην εκκλησιαστικού επιτρόπου, για την 20ετή προσφορά του στους Ναούς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου.

Η Θεία Λειτουργία και οι άλλες ακολουθίες μεταδόθηκαν και από τόν ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, «Ορθοδοξία και Παράδοση».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.