Πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στη Σιάτιστα

Με θρησκευτική λαμπρότητα, τελέσθηκε η ιερά μνήμη της οσιοπαρθενομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία της Γεράνειας.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, συμπροσευχομένων των Ιερέων της Ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Βασιλείου και π. Νέστορος.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο πρωτοσύγκελος π. Εφραίμ κήρυξε τον Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στον Βίο και το μαρτύριο τηςΑγίας Παρασκευής.

Την ώρα πού εψάλλετο το Απολυτίκιο της Αγίας ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής σε δρόμους και στην πλατεία της Γεράνειας.Η ιερά πομπή κατέληξε στον ιερό Ναό της Αγίας.

Στον κατάμεστο Ναό, παρέστησαν η Δήμαρχος Βοΐου κ. Παναγιώτα Ορφανίδου, ο αντιδήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια, για να προσκυνήσουν το πανσεβάσμιο ιερό Εικόνισμα, να προσευχηθούν και να ανάψουν το κερί τους,και να λάβουν χάρη και δύναμη στον καθημερινό αγώνα της ζωής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αγίας Παρασκευής,με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο.

Ο Ναός της Αγίας Παρασκευής χτίστηκε επί αρχιερατείας του Μητροπολίτου Λεοντίου, το 1677, όπως αναγράφεται με κεραμικά πλακίδια εντοιχισμένα στον βόρειο τοίχο του Ναού.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.