Προσκυνητές από την ενορία Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Δράμας επισκέφθηκαν την Ενορία του Αγίου Νικολάου.

Την Ενορία του Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, ομάδα προσκυνητών από την ενορία του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων Δράμας, με επικεφαλής τον Ιερέα π. Δημήτριο Αχθοφορίδη.

Τους προσκυνητές καλωσόρισε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βασιλείου και στη συνέχεια τους ξενάγησαν ο Χρήστος Καρακουλάκης και ο Ιωάννης Μπατσής στον Ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια οι προσκυνητές επισκέφθηκαν το Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Νικολάου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλες τις δραστηριότητες που γίνονται εκεί, καθώς και τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».

Ο π. Βασίλειος τους μίλησε για τη σύγχρονη χαμηλή πνευματική κατάσταση των πιστών, για τη μεγάλη και καταστροφική επιρροή της τηλεοράσεως, για τη δειλία και την αβουλία καθώς και την απουσία του θάρρους των χριστιανών, για την αρετή της ελεημοσύνης και την άσκηση της φιλανθρωπίας, παίρνοντας αφορμή από την σημερινή οικονομική κρίση και άλλα πολλά. Απάντησε τέλος στις απορίες των προσκυνητών, κάνοντας εποικοδομητικό διάλογο μαζί τους.

Πριν την αναχώρηση, ο π. Βασίλειος τους έδωσε ως ευλογία από μία εικόνα του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, μετά το προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου.

Οι προσκυνητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα επισκεφθούν ξανά την πόλη της Σιάτιστας, που τόσο τους γοήτευσε με την φιλοξενία των ενοριτών.

 

Gallery | This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.