Η Ενορία του Αγίου Νικολάου τέλεσε Αγρυπνία για τους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις Σχολικές και Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ο ΕΥΛΟΓΩΝ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ.

Η Ενορία του Αγίου Νικολάου όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια, στάθηκε και φέτος στο πλευρό των παιδιών της πού θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και πανελλαδικές εξετάσεις, για να εισαχθούν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Για τον λόγο αυτό, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, στις 9.00 το βράδυ τελέστηκε Αγρυπνία στον Ιερό Ναό της Παναγίας, από τούς εφημερίους της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα, υπέρ ενισχύσεως, φωτισμού και ευλογίας των διαγωνιζομένων μαθητών στις Σχολικές και Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Στο τέλος της αγρυπνίας, μιλώντας στα παιδιά και στους γονείς ο π. Βασίλειος, ανέφερε:

«Ο Άγιος Κοσμάς σε μια προφητεία του αναφέρει ότι «τα άθεα γράμματα θα καταστρέψουν τον κόσμο». Όλα αυτά τα χρόνια εκτυλίσσεται αυτή η προφητεία. Εμείς, όμως, τι κάνουμε;  Εμείς, που λέμε ότι, είμαστε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, έχουμε το Θεό μέσα μας; Τα παιδιά μας, που ήρθαν σήμερα να προσευχηθούν, για να περάσουν από την μία τάξη στην άλλη ή για να περάσουν στις διάφορες ανώτερες και ανώτατες σχολές, αυτά τα παιδιά, έχουνε Θεό μέσα τους; Ούτως ώστε, όταν μάθουν τα γράμματα, και πάρουν τα πτυχία, και θα τα δουλέψουν, θα ασκήσουν την επιστήμη τους, όλα όσα μάθουν, θα τα εργασθούν με βάση την πίστη τους; Έχουνε πίστη τα παιδιά μας; Έχουνε ήθος τα παιδιά μας; Γνωρίζουν το Θεό τα παιδιά μας;

Βάλτε αυτά τα ερωτηματικά, στον εαυτό του ο καθένας, και τα παιδιά στον εαυτό τους. Ο καθένας, για να δει, πού θα στηρίξει τις γνώσεις και την επιστήμη και την εργασία του αργότερα. Αν στηριχτεί μόνο στις γνώσεις που έχει, αλλοίμονο! Αλλοίμονο στους ανθρώπους και στην ανθρωπότητα. Αν στηρίξουν τις γνώσεις επάνω στο Θεό, τότε τα πράγματα θα αλλάξουνε. Βλέπουμε, όμως, δυστυχώς, ότι όλοι αυτοί που μας κυβερνούν ή είναι σε κάποια προϊσταμένη αρχή, όλοι αυτοί που δεν έχουν Θεό μέσα τους, αυτοί μόνο ζημιά κάνουν, αυτοί μόνο καταστροφή κάνουν.

Βλέπουμε ότι κάθε μέρα από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουμε. Δεν κινδυνολογώ. Γιατί όποιος δεν βλέπει τον κατήφορο της καταστροφής, μάλλον είναι τυφλός. Δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται.

Ας ξυπνήσουμε, και τα παιδιά ιδιαίτερα να ξυπνήσουν. Πρώτα να κοιτάξουνε να μάθουνε τα περί της πίστεως και μετά να κοιτάξουνε να μάθουνε τα περί της γνώσεως και της επιστήμης. Όταν γνωρίσουν πραγματικά τον Θεό, τότε θα γίνουν πραγματικοί άνθρωποι, αληθινοί επιστήμονες, γνήσιοι κοινωνικοί εργάτες. Τότε θα γνωρίζουν να ιεραρχούν σωστά τα πράγματα. Θα τοποθετούν ψηλά, πρώτα τον άνθρωπο και πιο κάτω όλα τα υπόλοιπα, περιουσία, χρήματα, τέχνες, μηχανήματα, επιτεύγματα.

Ο κόσμος γέμισε με ανθρώπους γραμματισμένους, με πολλά πτυχία, με πολλές και εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά δυστυχώς πηγαίνει προς την καταστροφή. Γιατί; Επειδή λείπει η αρετή, επειδή απουσιάζει ο αληθινός Θεός, επειδή λείπει η ανθρωπιά. Επειδή λείπουν οι άνθρωποι του Θεού!»

Τελειώνοντας ο π. Βασίλειος ευχήθηκε στα παιδιά κάθε ευλογία από τον Άγιο Τριαδικό Θεό, φωτισμό, ενίσχυση και κάθε επιτυχία, όπως θέλει ο Θεός.

Προσευχή πριν το διάβασμα

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.