Κυριακή των Βαΐων στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Η μνήμη της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα γιορτάστηκε πανηγυρικά στην Ενορία του Αγίου Νικολάου στη Σιάτιστα, την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.

Από το χάραμα ακόμη, γυναίκες ερχόταν στο Ναό, για να πάρουν Βάϊα, να πάνε να τα τοποθετήσουν στους τάφους των προσφιλών τους προσώπων στο κοιμητήριο του Αγίου Νικάνορος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Κυριακάτικη πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Βαΐων, εν μέσω των Κληρικών της Ενορίας π. Βασιλείου και π. Νέστορος, των Ιεροψαλτών, μεγάλου αριθμού εκκλησιάσματος και τοπικών Αρχόντων.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Παύλος στο κήρυγμά του, αφού αναφέρθηκε στην εορτή των Βαΐων, που γιορτάζει η εκκλησία μας, έκανε αναφορά και στα επίκαιρα μηνύματα της ημέρας αυτής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος και οι Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειος και ο π. Νέστορας, μαζί με  όλο το Εκκλησίασμα, συνόδευσαν την Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από τον Ιερό Ναό μέχρι την είσοδο της πόλης. Καθ’ όλη τη διαδρομή, οι ιεροψάλτες έψαλλαν τον Παρακλητικό κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στην είσοδο της πόλης έγινε δέηση, έψαλλαν το απολυτίκιο της κοιμήσεως της Θεοτόκου και ανεχώρησαν πολλοί πιστοί για το μοναστήρι, κρατώντας στα χέρια την εικόνα της Παναγίας, την οποία συνόδευσε και ο Ιερέας π. Νέστορας.

Παρέστησαν η Δήμαρχος Βοϊου κ. Παναγιώτα Ορφανίδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Παλασόπουλος, ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας κ. Σωτήριος Λέγγος, και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Ώττας.

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής, υποδέχθηκαν την Αγία Εικόνα στην είσοδο του Μοναστηριού, ψάλλοντας το απολυτίκιό της. Όταν μπήκαν στο Ναό έψαλλαν την παράκληση και ανεχώρησαν.

Η Αγία εικόνα της Παναγίας Ελεούσας έμεινε στην Ενορία του Αγίου Νικολάου 34 ημέρες και την υποδέχθηκαν οι χριστιανοί στα σπίτια τους με ευλάβεια και χαρά για την ευλογία που φέρνει.

 

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.