Εορταστική εκδήλωση εν όψει των Αγίων εορτών της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.

Το Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου 2013, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση, εν όψει των Αγίων εορτών της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλο. Το θέμα του ήταν: «Προσεγγίζοντας τη Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από την υμνολογία».

Την ομιλία πλαισίωσε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η οποία έψαλλε Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού κ. Θωμά Θεοδωρόπουλου.

Τους ύμνους, τους οποίους απέδωσε η Χορωδία της Μητροπόλεως, παρουσίασε ο κ. Αναστάσιος Δάρδας Δρ. Θεολογίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη φήμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου.

Στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως «Ορθοδοξία και Παράδοση», παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος ιερομ. Εφραίμ, ο π. Στέργιος, ο π. Βασίλειος, ο π. Νέστορας, ο π. Κωνσταντίνος, η Δήμαρχος Βοΐου κ. Παναγιώτα Ορφανίδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Παλασόπουλος, οι μεγάλοι ευεργέτες της πόλης μας κ.κ. Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου, άλλοι εκπρόσωποι των Αρχών, και πλήθος πιστών.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του και την συγκίνησή του, για την πνευματική ανάβαση που μας έκαναν τα μέλη της χορωδίας με τα ωραία ψάλματα που απέδωσαν.

   

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.