Η Σιάτιστα υποδέχτηκε την Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας

 Την Α’ Κυριακή των Νηστειών – Κυριακή της Ορθοδοξίας, το απόγευμα, όπως συνηθίζεται εδώ και πολλά χρόνια, οι πιστοί της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, μετέφεραν την αγία εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Την Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας, οι πιστοί την μετέφεραν στα χέρια πεζοί, προπορευομένου του Ιερέως π. Ιωάννου μέχρι την είσοδο της πόλεως, διανύοντας περίπου 15 χιλιόμετρα από το Μοναστήρι. Εκεί τους περίμεναν ο Πρωτοσύγκελος π. Εφραίμ με τους Ιερείς της Σιάτιστας, η Δήμαρχος Βοΐου κα Παναγιώτα Ορφανίδου με Δημοτικούς Συμβούλους και πλήθος πιστών.

Ο Πρωτοσύγκελος με τους Ιερείς, αφού ασπάσθηκαν την Εικόνα της Παναγίας, εν πομπή την μετέφεραν μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Εκεί, αφού την τοποθέτησαν στο κέντρο του Ναού, ξεκίνησε ο εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συμπροσευχομένων των Ιερέων π. Βασιλείου, π. Νέστορος, π. Στεργίου, π. Γρηγορίου και π. Ιωάννου, ο οποίος και συνόδευσε την εικόνα από το μοναστήρι μέχρι την πόλη της Σιάτιστας.

Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στην Ενορία του Αγίου Νικολάου μέχρι την Κυριακή των Βαΐων και θα επιστρέψει πάλι στην Ιερά Μονή. Οι Ιερείς θα την περιφέρουν σε όλα τα σπίτια για ευλογία, ενώ κάθε βράδυ, η εικόνα θα παραμένει σε ένα διαφορετικό σπίτι, όπου θα ψάλεται η ακολουθία της παρακλήσεως στην Παναγία. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής, της Θείας Λειτουργίας των προηγιασμένων δώρων και κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών, η Εικόνα θα παρευρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για προσκύνηση.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.