Η γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821 στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας,  η γιορτή που διοργάνωσαν οι νέοι των Κατηχητικών Σχολείων, με την ευκαιρία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Η εορταστική εκδήλωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, στις 8:30 το βράδυ, μετά την ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του θρυλικού Αρχιστράτηγου της Επανάστασης, Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 170 χρόνων από τον θάνατό του.

Η γιορτή περιελάμβανε βιογραφικά στοιχεία του ηρωικού απελευθερωτή του γένους, ποιήματα και τραγούδια για τον ήρωα, καθώς και δύο θεατρικές παραστάσεις.

Στην πρώτη παράσταση με θέμα: «Το Σούλι», έπαιξαν τα παιδιά του κατωτέρου κατηχητικού. Τη δεύτερη με θέμα: «Συμβολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη νικηφόρα μάχη των Δερβενακίων», την παρουσίασαν τα παιδιά του ανωτέρου κατηχητικού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος, οι Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειος και π. Νέστορας και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με το λόγο του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου κ. κ. Παύλου και τις ευχαριστίες του π. Βασιλείου προς όλα τα παιδιά που συμμετείχαν καθώς και προς όλους εκείνους που αφανώς εργάσθηκαν για την επιτυχία της όλης εκδηλώσεως.

Τα παιδιά που είπαν τα ποιήματα, που τραγούδησαν τα ζωντανά τραγούδια και έπαιξαν στα θεατρικά, χειροκροτήθηκαν θερμά πολλές φορές από το κοινό, για την προσπάθειά τους.

Υπεύθυνη της οργάνωσης ήταν η κατηχήτρια και Βρεφονηπιοκόμος Ώττα Ευφημία, με την οποία συνεργάσθηκαν με προθυμία η Μαρία Τσιαούση και η Τατιανή Τζάλια. Υπεύθυνη της χορωδίας των παιδιών ήταν η πρεσβυτέρα Σταυρούλα Βασιλείου. Τις στολές για τις θεατρικές παραστάσεις πρόσφερε ο Σύλλογος «Μαρκίδες Πούλιου», τον οποίο ευχαριστεί πολύ η ενορία του Αγίου Νικολάου για την ευγενική συνεργασία.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.