Ο εόρτιος εσπερινός της Πρωτοχρονιάς και ἡ κοπή της Βασιλόπιτας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, και με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας ο εόρτιος Εσπερινός με την ευκαιρία της 1ης Ιανουαρίου, εορτής της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, και της μνήμης του Αγίου, ουρανοφάντορος Βασιλείου του Μεγάλου.

Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ενώ συμμετείχαν και οι κληρικοί των ενοριών της Σιάτιστας.

Μετά τον εσπερινό ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, μαζί με τους Ιερείς και όλους τους πιστούς, που παρευρέθησαν στον εσπερινό, μετέβησαν στη Μητρόπολη. Εκεί ο Μητροπολίτης κ. Παύλος διάβασε την σχετική ευχή και ευλόγησε τους πλακούντες, τους προσφερομένους εις δόξαν του Κυρίου και Θεού ημών και εις τιμήν του εν αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Στη συνέχεια, μίλησε και αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία που έχει ο χρόνος στη ζωή μας. Είπε επίσης ότι κατά τις διάφορες ακολουθίες της Εκκλησίας μας ευχόμαστε για την ημέρα τη σημερινή, να είναι αγία, ειρηνική και αναμάρτητη, ο υπόλοιπος χρόνος της ζωής μας να είναι να είναι εν μετανοία και τα τέλη της ζωής μας να είναι χριστιανικά, χωρίς οδύνες και ντροπές.

 Μετά την ομιλία, έκοψε και μοίρασε κομμάτια της πίτας σ’ όλους τους παρευρισκομένους, τέσσερες εκ των οποίων βρήκαν φλουριά, στους οποίους έδωσε από ένα δώρο.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.