Πανήγυρις Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Πανηγυρικά εορτάσθηκε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Παύλου, η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στην Ενορία του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Σιάτιστας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος πλαισιωμένος από τους  Ιερείς των δύο Ενοριών της πόλεως.

Στο τέλος του εσπερινού, της αρτοκλασίας και μετά το θείο κήρυγμα, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου καθώς και του Ιερού Λειψάνου του, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου, προς ευλογία της Ενορίας.

Η λιτανεία πέρασε από την πλατεία Γεράνειας, όπου εψάλη δέηση και κατέληξε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια όλοι οι πιστοί εισήλθαν στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου απ’ όπου πήραν ως ευλογία Άρτο της αρτοκλασίας και κεράστηκαν διάφορα νόστιμα γλυκά, που έφτιασαν και πρόσφεραν κυρίες που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο τον θαυματουργό.

Την επομένη, ημέρα της μνήμης του Αγίου Νικολάου, τη Θεία Λειτουργία τέλεσε στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος μαζί με τους Ιερείς π. Στέργιο, π. Αλέξανδρο, π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Μαζί με το πλήθος των πιστών, που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο, παραβρέθηκαν και οι τοπικές αρχές της Σιάτιστας, η κυρία Δήμαρχος και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Gallery | This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.