Αγιασμός και έναρξη των κατηχητικών μαθημάτων στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας τελέστηκε ο Αγιασμός με την έναρξη της Κατηχητικής περιόδου για το εκκλησιαστικό έτος 2012-2013.

Παρευρέθησαν πολλοί ενορίτες, μικρότεροι και μεγαλύτεροι στην
ηλικία, καθώς η μέρα αυτή ήταν και η εναρκτήρια για όλες τις δραστηριότητες που πλαισιώνουν το κατηχητικό έργο της ενορίας.

Μετά τον Αγιασμό ακολούθησε ομιλία του π. Βασιλείου Λ. Βασιλείου.

Ο π. Βασίλειος πρώτα καλωσόρισε τα παιδιά, τους γονείς αλλά και όλους όσοι παραβρέθηκαν στον αγιασμό, για το καινούργιο ξεκίνημα της νέας  κατηχητικής περιόδου με την χάρη και την ευλογία του Θεού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σωστή εκμετάλλευση του χρόνου. Να μην χάνουμε όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές που ακούγεται ο λόγος του Θεού, γιατί όπως επεσήμανε, ο έξυπνος άνθρωπος δεν χάνει ούτε ώρα ούτε στιγμή  κατηχητικού λόγου.

Κατόπιν ερμήνευσε την περικοπή του ευαγγελίου που ακούστηκε κατά την τελετή του αγιασμού, που αναφέρεται στον Ιησού Χριστό δωδεκαετή στο Ναό του Σολομώντος εν μέσω των διδασκάλων του Ισραήλ.

Τελειώνοντας, θύμισε στους ακροατές ότι, η φετινή κατηχητική χρονιά είναι η 31η, που με τη χάρη του Θεού εκφέρει το Λόγο του Θεού στην Ενορία του Αγίου Νικολάου, και ευχήθηκε ο Θεός να δώσει όσες χρονιές θέλει Εκείνος να ακούγεται ο Λόγος του.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.