Πρόθυμη και μεγάλη η ανταπόκριση των ενοριτών για τη συλλογή τροφίμων.

Αγαπητοί μου ενορίτες,

            Είναι σε όλους γνωστή η οικονομική κρίση που διανύουμε ως ελλαδική κοινωνία. Για κάποιες οικογένειες η κατάσταση αυτή είναι πολύ δύσκολη μέχρι και αφόρητη, και ερχόμενος ο χειμώνας η κατάσταση θα γίνεται δεινότερη. Δεν είναι καιρός να αναλύσουμε τα αίτια. Είναι ώρα να απαλύνουμε αυτή την κατάσταση.

            Το Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας μας δραστηριοποιείται από χρόνια, βοηθώντας ανθρώπους και οικογένειες που πάσχουν ποικιλοτρόπως.

            Από τον Ιανουάριο η Ενορία μας ξεκίνησε μία προσπάθεια, για την αντιμετώπιση της προκείμενης οικονομικής δυσπραγίας. Με τη σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών στην περιοχή της Γεράνειας, έχουν τοποθετηθεί κάποια κιβώτια – καρότσια στα σουπερμάρκετ, με σκοπό να συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη οικιακής χρήσεως, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν στις άπορες οικογένειες.

            Ο καθένας που πηγαίνει σ’ αυτά τα καταστήματα να ψωνίσει, αν θέλει και αν ευκολύνεται, ας αφήνει ένα τρόφιμο ή άλλο είδος στο καλάθι. Έτσι όλοι μαζί θα σηκώσουμε το βάρος των δυσκολεμένων οικογενειών.

            Ήδη μέχρι σήμερα, 10 Οκτωβρίου 2012, έχουν συγκεντρωθεί και μοιρασθεί 900 κιλά τροφίμων (180 πλαστικές σακούλες) και 230 κιλά λαχανικά και φρούτα σε πολλές άπορες οικογένειες.

            Ο απόστολος Παύλος απευθυνόμενος στους χριστιανούς της Γαλατίας λέει τα εξής: «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε και ούτως αναπληρώσατε τον νόμον του Χριστού». (Γαλ. Στ΄ 2)  Μετάφραση: Βοηθείστε ο ένας τον άλλο, κι έτσι θα τηρείτε τον νόμο του Χριστού.

            Επειδή δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε όλους εκείνους που υποφέρουν, παρακαλούμε όλους σας, να ενημερώνετε την Επιτροπή του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας μας, με σκοπό να τους συνδράμουμε, όσο μπορούμε περισσότερο.

            Η Επιτροπή του Φιλοπτώχου Ταμείου και όλοι όσοι έχουν βοηθηθεί εκφράζουν τις πολλές και θερμότατες ευχαριστίες, για τη μεγάλη βοήθεια που έχει προσφερθεί από τους ενορίτες προς αυτούς.

    Επιτροπή Φιλοπτώχου Ταμείου
Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.