Ο ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΤΗΤΟΣ

Ο ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΤΗΤΟΣ

Συνήλθε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 156ης Συνοδικής Περιόδου.

Στην αρχή τελέσθηκε η ειδική Ιερά Ακολουθία επί τη ενάρξει των εργασιών της Ιεράς Συνόδου και στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καλωσόρισε τα νέα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών της Συνόδου σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας και τόνισε ότι έχουν αλλάξει οι δομές της κοινωνίας, γι’ αυτό καλούμεθα, με πνεύμα ενότητος και χωρίς μεγαλοστομίες, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έργα αγάπης, κοινωνικής αντίληψης και συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό, ώστε να υπάρξει συστηματική και δραστική παρουσία της Εκκλησίας μέσα στην κοινωνία, προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και ανακούφιση και προκοπή του πιστού Λαού.

Στην 156η Συνοδική περίοδο ένα από τα νέα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ. Παύλος διορίσθηκε στη Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος.

Ο Σεβασμιώτατος για πολλές δεκαετίες υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί τη νεολαία με ενδιαφέρον πατρικό και πολλή αγάπη, μέσα από την εκπαίδευση, από την ενορία, από τις κατηχητικές συνάξεις, από τις σχολές γονέων, από το λειτούργημα του πνευματικού και από πολλές επιτροπές νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Του ευχόμαστε, όπως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, να τον ευλογεί και να τον φωτίζει, ώστε να ενεργεί ορθόδοξα και θεάρεστα, για την νεολαία που πολεμείται από παντού.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.