ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ

Με λαμπρότητα τελέστηκε την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 ο πανηγυρικός Εσπερινός, για την εορτή του εθνοϊερομάρτυρος και ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο εξωκκλήσι του Αγίου Κοσμά στη Γεράνεια.

Την παραμονή της εορτής εψάλη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, έγινε αρτοκλασία και στο τέλος λιτανεύτηκε η εικόνα του Αγίου Κοσμά γύρω από τον Ιερό Ναό, καθώς και η τιμία κάρα της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας, η οποία για λίγες ημέρες βρέθηκε για ευλογία στην Ενορία του Αγίου Νικολάου.

Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, με τους Ιερείς της ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιεραποστολική και μαρτυρική ζωή του Αγίου Κοσμά καθώς και στο έργο που επιτέλεσε, που ήταν θρησκευτικό, εθνικό, μορφωτικό, πολιτιστικό.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά, 24 Αυγούστου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι από τους πρωτοπρεσβυτέρους π. Βασίλειο Βασιλείου και π. Νέστορα Γκουρομίσιο.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.