Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Μικροκάστρου η απόδοση της εορτής της κοιμήσεως της Θεοτόκου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και πάνδημη συμμετοχή εορτάσθηκε η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου, ιστορικό μοναστήρι της δυτικής Μακεδονίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθησε Ιερά Λιτανεία του επιταφίου της Θεοτόκου γύρω από τη Μονή.

Μετά την Ιερή λιτανεία ξεκίνησε η ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της ως άνω Ιεράς Μονής.

Η ηγουμένη της Μονής Θεολογία μοναχή με την αδελφότητα, ψάλλοντας βυζαντινά και κατανυκτικά, απέδωσαν άριστα τα εγκώμια και τους ύμνους της μεγάλης αυτής εορτής.

Στις ακολουθίες προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος συμπροσευχομένων των Ιερέων π. Βασιλείου Βασιλείου, π. Ιωάννου Παπαϊωάννου και π. Ιωάννου Δουγαλή, ενώ πολυπληθής ήταν και η προσέλευση ευλαβών προσκυνητών, που έφτασαν με κάθε τρόπο στην εορτάζουσα Ιερά Μονή της Παναγίας Μικροκάστρου από άλλες πόλεις.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.