ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ

Με ευλάβεια, επισημότητα και λαμπρότητα, η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, τίμησε κι εφέτος τη μνήμη του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου η Εκκλησία μας γιόρτασε τη μνήμη του Οσίου πατρός Σεραφείμ του Σάρωφ. Στην πόλη μας πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη Γεράνεια.

Την παραμονή της εορτής εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Στο τέλος έγινε μεγαλοπρεπής περιφορά των αγίων λειψάνων του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, και της αγίας εικόνας του, από τον Πρωτοσύγκελο π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, τους Ιερείς π. Βασίλειο Βασιλείου και π. Νέστορα Γκουρομίσιο, και πολλούς πιστούς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος π. Εφραίμ, ο οποίος μετά το πέρας του εσπερινού μοίρασε στους πιστούς ευλογημένο άρτο της αρτοκλασίας. Οι κυρίες της ενορίας πρόσφεραν γλυκά και αναψυκτικά σε όλους, οι οποίοι ξεκουράσθηκαν στο προαύλειο της Εκκλησίας.

Την Πέμπτη, 19 Ιουλίου, ημέρα της εορτής, εψάλη ο όρθρος του Οσίου και τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ θεμελιώθηκε στις 21 Αυγούστου 2000, και στις 18 Ιουλίου 2002 έγιναν τα θυρανοίξια από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Αντώνιο. Ο Ιερός Ναός κτίσθηκε και καλλωπίσθηκε με την ευγενική συνδρομή πολλών πιστών χριστιανών. Ήδη εσωτερικά είναι αγιογραφημένος ολόκληρος και αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη μας.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή της ενορίας του Αγίου Νικολάου ευχαριστεί όλους, όσοι συνδράμουν παντοιοτρόπως, για την ευπρέπεια των Ιερών Ναών της ενορίας.

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

του  Ι. Ν. Αγίου Νικολάου

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.