Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου στο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στη Σιάτιστα

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τιμήθηκε και εφέτος στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου των οδηγών, το διήμερο 8 και 9 Μαΐου 2012.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν το εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στη Γεράνεια, το οποίο χτίστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα. Είναι τρίκλιτη βασιλική με υπερυψωμένο γυναικωνίτη.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Χριστοφόρου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία από τους ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Το πρωί της εορτής εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλου Αρχιμανδρίτου π. Εφραίμ και των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Βασιλείου και π. Νέστορος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Χριστοφόρου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε περιφορά της Αγίας εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου γύρω από τον Ιερό Ναό. Στη συνέχεια έγινε αρτοκλασία στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, η οποία ήταν προσφορά των οδηγών της Σιάτιστας στον προστάτη τους Άγιο Χριστοφόρο.

Οι κ. κ. Σαμαράς Ιωάννης, Σιάσιος Ιωάννης, Μαλιόγκας Ιωάννης, Κοτενίδης Ιωάννης και Γκουντούλιας Χαρίσιος εκ μέρους των μελών του συνδέσμου των αυτοκινητιστών, πρόσφεραν λουκούμια και αναψυκτικά σε όλο το εκκλησίασμα.

Ο π. Βασίλειος ευχήθηκε σε όλους, να τους προστατεύει ο Άγιος Χριστοφόρος σε όλα τους τα ταξίδια.

 

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.