Ευχαριστήρια επιστολή της Επιτροπής του Φιλοπτώχου Ταμείου για την προσφορά τροφίμων

Η Επιτροπή του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες, σε όλους τους συμπολίτες, που με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κοινωνικό κάλεσμα προσφοράς τροφίμων σε δυσκολεμένους συμπολίτες μας.

Στις 12 ημέρες, από τότε που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, έχουν συγκεντρωθεί αρκετά τρόφιμα και άλλα είδη οικιακής χρήσεως, τα οποία ήδη διανέμονται, με όσο είναι δυνατόν δίκαιη αξιολόγηση, σε οικογένειες που δυσκολεύονται οικονομικά.

Η ανεργία, η έλλειψη άλλων πόρων, το κρύο του χειμώνα, οι ασθένειες και άλλα πολλά, δυσκολεύουν υπερβολικά πολλούς συνανθρώπους μας. Η αγάπη, όμως, και η οργανωμένη φιλανθρωπία προς τον πλησίον μας, είναι ικανή να επουλώσει τις οποιεσδήποτε πληγές.

Η άμεση και θερμή, όντως, ανταπόκριση στο κάλεσμα βοήθειας των συνανθρώπων μας, δείχνει ότι υπάρχει ακόμη αγάπη στην κοινωνία μας. Ο ατομισμός και η εγωιστική απόλαυση έχουν υποχωρήσει, και έδωσαν τη θέση τους στη θεϊκή αρετή της ελεημοσύνης.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πόλη μας, και η πατρίδα μας γενικότερα, ας δείξουμε ότι είμαστε πραγματικοί έλληνες και χριστιανοί, και συνεχίζουμε να βιώνουμε και να αναδεικνύουμε τις ευγενικές και διαχρονικές αρετές των προγόνων μας. Η ψυχή μας είναι εκ φύσεως χριστιανική, και γι’ αυτό συντονίζεται σε κάθε ευγενικό κάλεσμα, όπως η βοήθεια στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η προσπάθεια ενισχύσεως των δυσκολεμένων συμπολιτών μας θα συνεχισθεί μέχρις ότου ξεπερασθούν τα προβλήματα. Ο αγώνας μας για την αξιοπρεπή επιβίωση όλων των οικογενειών της πόλης μας δεν θα πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Το σύνθημά μας ας είναι:

«Οι πολλοί μπορούν να βοηθήσουν τους λίγους»

 

Η επιτροπή του Φιλόπτωχου Ταμείου

Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.