Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η επέτειος του έπους του 1940 στη Σιάτιστα

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η 71η επέτειος του έπους του 1940 στη Σιάτιστα. Η πόλη ολόκληρη σημαιοστολίσθηκε, τα Δημοτικά κτίρια και οι δρόμοι φωταγωγήθηκαν, έγιναν ομιλίες και γιορτές σε όλα τα Σχολεία.

Την ημέρα της εορτής σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες και η φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλεως.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, έγινε η θεία Λειτουργία και στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και ολόκληρου του ιερού κλήρου της πόλης. Μετά τη δοξολογία, επίσημοι και λαός μετέβησαν στο μνημείο των ηρώων, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Γκερεχτέ, τον αντιδήμαρχο Βοϊου κ. Ζιμπιλίδη Αλέξανδρο και τον εκπρόσωπο του αστυνομικού τμήματος Σιάτιστας αρχιφύλακα Μπατσή Βασίλειο. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν των αρχών και του λαού στην αίθουσα τελετών στο Δημαρχιακό μέγαρο.

Στην κεντρική οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση. Μπροστά σε πλήθος λαού, παρέλασαν καταχειροκροτούμενοι μαθητές και μαθήτριες, όλων των εκπαιδευτηρίων της πόλης κάτω από τα θριαμβευτικά εμβατήρια και τα θούρια, που παιάνιζε η φιλαρμονική του Δήμου της Δημοτικής Ενότητας της Σιάτιστας.

Η Δήμαρχος του Βοΐου κ. Παναγιώτα Ορφανίδου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις της επετείου του «ΟΧΙ» στη Νεάπολη, όπου και κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο της πόλεως.

Με μαθητικές τις παρελάσεις στη Σιάτιστα και σε όλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Βοΐου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 71η Επέτειο του έπους του ’40.

Οι αρχές στις διάφορες πόλεις και ο λαός συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, και τίμησαν τους ήρωες που πολέμησαν στο Αλβανικό Μέτωπο και στα οχυρά του Ρούπελ.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.